HTS Brancheklubben

Klubben omfatter lager- og handelsarbejdere indenfor isenkram, byggeartikler, stormagasiner, kolonial, papirvarer og trælager.

Gode kammerat!

Brancheklubben blev stiftet den 17. maj 1978.

Fælles for os er, at vi er medlemmer af 3F København og at vi arbejder i handelsfirmaer. Disse er temmelig forskellige - nogle handler med jern, nogle med kaffe - andre sælger giftige kemikalier, bøger, møbler, trusser, mursten o.s.v.

Det, der knytter de fleste af os sammen er, at vi arbejder under samme overenskomst mellem Lager, Post & Service og Arbejdsgiverforeningen (HTS-A). Enkelte har dog i særlige overenskomster, f.eks. Trælager. - Fælles for os er også, at vi hører under normallønsområdet, hvilket er et lavtlønsområde.

Vi holder branchemøde sidste torsdag i måneden (i lige uger).

Vi stiller krav

På Brancheklubbens generalforsamling vælges forhandlingsudvalget til de kommende overenskomstforhandlinger og vi drøfter de forskellige krav.

Brancheklubben er et forum, hvor vi mødes og udveksler erfaringer om sikkerhedsforhold, lønforhold, lønsystemer og andre faglige sager og - vigtigere endnu - hvor vi kan beslutte at handle i fællesskab.

Solidaritet og medleven

Solidaritet og medleven er hjørnestenene i fagbevægelsens og arbejderklassens kamp for et bedre samfund. Det er af afgørende betydning, at vi står sammen i den daglige kamp mod helbredsnedbrydende arbejdsforhold og lave lønninger.

Men for at solidariteten og den aktive medleven kan få gennemslagskraft, må den organiseres. Det er årsagen til, at der oprettes klubber på arbejdspladserne og til, at brancheklubberne blev dannet, for arbejdsgiverne slås måske nok, når de skal sælge deres varer, men de holder sammen, når de skal købe vores arbejdskraft.

Alle 3F Københavnere, der er beskæftiget på en virksomhed indenfor grossist-
området, trælager og beslægtede områder, er medlem af Brancheklubben og bør deltage i møder og generalforsamlinger.

Brancheklubben ledes af en bestyrelse, valgt på årlige generalforsamlinger.

Brancheklubben kan stille med en repræsentant, når 3F København bliver indblandet i arbejdspladsens problemer.

Brancheklubben står også til rådighed med repræsentanter, såfremt det ønskes af arbejdspladsernes klubber, til generalforsamlinger o.lign.

Din faglige sekretær i 3F København hedder Flemming Kristensen. Den faglige sekretær er en person, der har ansvaret for overenskomsten. Det er Flemming, der tager sig af de problemer, der måtte opstå og som din tillidsrepræsentant ikke kan få løst med ledelsen.

Med disse få ord byder vi dig velkommen i Brancheklubben. Vi har mulighed for i samarbejde med Miljøudvalget at arrangere møder angående vore miljøproblemer på arbejdspladserne.

 

 
id-5