Artikler fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
-
Finanspolitik i krisegear er forsvarligt
Der er ingen modsætning mellem ansvarlighed og at investere os ud af krisen.
-
Dansk velstand er drevet af produktivitet og ikke arbejdsudbud
Ofte bliver der sat lighedstegn mellem øget arbejdsudbud og øget velstand i den offentlige debat. Men det er produktiviteten, der har drevet velstanden i Danmark.
-
De sidste 50 år viser, at økonomiske kriser kan give arbejdsmarkedet senfølger
Ny analyse viser, at de sidste halvtreds års økonomiske kriser har givet langvarige mén på arbejdsmarkedet. Hvis vi skal undgå, at historien gentager sig, skal vi fortsætte den nuværende kurs med økonomiske stimuli, indtil vi er ude af coronakrisen.
-
Coronakrisen kan sænke beskæftigelsen i mange år
Store konjunkturomslag har i de sidste 50 år sat langvarige spor på arbejdsmarkedet. Beregninger viser vigtigheden af, at politikerne fører en aktivt understøttende finanspolitik, indtil væksten igen har fået godt fat.
-
De rigeste blev meget rigere i 2019
De 10 procent rigestes indkomst efter skat og inflation steg fra 649.000 kroner til 684.000 kroner i 2019. For den typiske dansker voksede realindkomsten blot med 3.700 kroner – en stigning på 1,5 procent.
-
Drop Anker-kortet, Berlingske
Der er en afgrundsstor forskel mellem håndteringen af oliekrisen, af finanskrisen og af den krise, vi i dag befinder os i, skriver fire cheføkonomer i dette indlæg.
-
Uddannelsesmobilitet i den almene sektor
57 procent af unge med ufaglærte forældre opvokset i den almene sektor har fået en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse. Analysen er lavet i samarbejde med BL.
-
Coronakrisen vil stadig kradse for ufaglærte i 2021
Fremskrivning viser, at job til personer med videregående uddannelser vil være genvundet i løbet af 2021, mens de tabte ufaglærte job langt fra vil være tilbage.
-
Coronakrisen risikerer at give økonomien senfølger
Hvis sundhedskrisen trækker ud, har den potentiale til at udvikle sig til en langstrakt økonomiske krise.
-
Hvordan skal mekanikeren kunne reparere elbiler i fremtiden uden efteruddannelse?
Kronik: Med de teknologiske forandringer og den grønne omstilling har virksomhederne brug for uddannede medarbejdere med de rette kompetencer. Coronakrisen er en gylden mulighed for at ruste Danmark til fremtiden.